P
imasz . Inspiráló . Nőies

FlickR

PIN magazin

hétfő, március 18

Fűszeres csirkefasírtok mentás joghurtos uborkával



Fűszeres csirkefasírtok
mentás joghurtos uborkával
4 főre

60 dkg csirkemell vagy felsőcomb filé, csont és bőr nélkül
1 ek római kömény
1 ek koriandermag
5 ág kakukkfű levelei lecsipkedve (vagy 1 ek szárított kakukkfű)
1 citrom finomra reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
1 púpos tk só
2 ek olívaolaj+ a sütéshez

2 kígyóuborka
20 dkg zsíros natúr joghurt (görög)
1 gezed fokhagyma
1/2 citrom leve
2 ek olívaolaj
2 tk cukor
1 kis csokor menta

A húst ledaráljuk, majd összegyúrjuk a mozsárban porrá őrölt fűszerekkel, a finomra reszelt fokhagymával és a 2 evőkanálnyi olajjal. 2-3 centi átmérőjű, nagyjából 4-5 centi hosszúságú kis hengereket gyúrunk belőle, majd kevés felhevített olívaolajban közepes lángon minden oldalukat aranyszínűre sütjük. A fasírtoknak nagyjából 10 perc sütési idő szükséges összesen, de ellenőrizhetjük is a végeredményt, ha fogvájót vagy hústűt szúrunk bele és a visszacsorgó húslé már színtelen, elkészültünk a sütéssel.

Közben az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd összeforgatjuk a joghurttal, finomra metélt mentalevelekkel, cukorral, sóval, citromlével és olívaolajjal.