P
imasz . Inspiráló . Nőies

FlickR

PIN magazin

hétfő, március 18

Füstölt lazacos mini sajttorták kaprival, citrommal


Füstölt lazacos mini sajttorták kaprival, citrommal
12 darab

10 dkg wasa (típusú) extrudált kenyér
10 dkg vaj
40 dkg tejszínes krémsajt (Philadelphia)
10 dkg füstölt lazac
1 citrom finomra reszelt héja
2 ek kapribogyó átöblítve, leszárítva
10 dkg vaj
snidling a tálaláshoz

A kenyeret késes aprítóban porrá őröljük, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Papírkapszilkkal bélelt muffinsütőben egyenletesen szétosztjuk a keveréket, majd kanállal alaposan lenyomkodjuk, ezekből lesz a torták alja. Hűtőben 10-15 perc alatt kidermesztjük a tésztát.
A füstölt lazacot finomra aprítjuk, a kaprit durvára vágjuk. A puha vajat kikeverjük a krémsajttal, majd hozzáforgatjuk a füstölt lazacot, a citromhéjat és a kaprit is. A muffinformában a tészták tetejére rétegezzük a krémet, majd hűtőben fogyasztás előtt legalább 2-3 órán át pihentetjük.
Tálaláshoz késsel körbelazítjuk a krémet a kapszlikban, majd óvatsan lefejtjük a papírt a tortákról és megszórjuk finomra aprított snidlinggel.

Megjegyzés: a krémet közvetlenül tálalás előtt, habzsákból is ki lehet nyomni a kis tésztakorongokra, így még mutatósabb a végeredmény.