P
imasz . Inspiráló . Nőies

FlickR

PIN magazin

hétfő, március 18

Lakásbemutató

Viczkó Bea otthona


Hogyan kezdődött a lakás története?

Kicsit fájó szívvel készültünk elköltözni a kertes házunkból, ezért mindenképp olyan lakást kerestünk, amibe mindketten bele tudunk szeretni. Ez volt az a lakás. De az állapota... hát, az a klasszikus hall és iszonyú pici, lakhatatlan méretű szobákból álló elrendezés fogadott minket. Az osztott ablakok és a hatalmas ajtók viszont már akkor elvarázsoltak mindkettőnket. A lakás mérete miatt reméltük, hogy át lehet alakítani egy egyterű nappali-konyhás, 3 hálószobás modern élettérré, de szakember segítségét kértük ennek átgondolására. Egy kedves barátnőm férje, Sághy Zoltán belsőépítész gondolta ki az új elrendezést, és a terveit látva izgatottan vártuk, hogy meginduljanak a munkálatok.



Milyen átalakításokat végeztetek a lakásban?

Gyakorlatilag mindent általakítottunk, így első lépésként eltűnt a belső falak 80%-a, utána jöhetett az “újjáépítés”.  A hall és két szoba összenyitásával valósult meg az áhított nagy, közös tér, mindenféle okos farigcsálással pedig létrejöhetett a három hálószoba, sőt, a szülői háló még egy kis gardróbot is kapott. Természetesen a térrendezésen túl is volt mit tenni, hisz a nyílászárók dupla üveget kaptak, új elektromos hálózat került kiépítésre, sőt a gázt is mi vezettettük be a lakásba. Az átfogó átalakítás egy nagyon ambíciózus fiatal építész, Deák Bárdos Viktor vezetésével történt.


Hogyan alakítottátok ki végül a vágyott stílust? Hogyan fogalmaznád meg, milyen stílusú az otthonotok?

Már az első pillanatban “láttuk” milyen stílusban érvényesülhetne legjobban a lakás szépsége. A belmagasság, a csodás ajtók és ablakok mindenképp megkívánták, hogy legyen egy kis klasszikus finomság és elegancia a berendezésben. Ám semmiképp nem akartunk számunkra idegen, finomkodó díszletek között élni, hisz én sem virágos selyemblúzban járok bekontyozott hajjal, ezért a fehér parketta, a többnyire fehér bútorok melyeket itt-ott ellensúlyoztunk némi ipari esetlenséggel. Így lett az étkezőnk dísze egy volt üzemcsarnok lámpája, sima betonfesték került az amúgy elegáns fürdő padlójára és, sehol nem rejtjük el a vezetékeket, inkább kihangsúlyozzuk őket.  Rengeteg színes, játékos kiegészítő és házilag készített dísztárgy fogja össze az előbbi két stílust, és semmi sincs komolyan véve, és emiatt teljesen jól működik az egész.


Honnan szereztétek be a bútoraitokat, kedves tágyaitokat?

A bútorok nagy részét hoztuk magunkkal az előző, teljesen más stílusban berendezett otthonunkból, úgyhogy szó szerint “hozott anyagból” dolgoztunk, és azokat alakítgattuk át, ha épp szükség volt rá. Imádok bútorokat átfesteni, újragondolni, fejreállítani, új kerámiagombokkal feldíszíteni...

Ami teljesen új, az a konyhabútor - nem meglepő módon az Ikeából, mint ahogy a sokszor reinkarnálódó bútoraink nagy része is onnan származik. Ezeket variálgatjuk használt dolgokkal és antikostól vásárolt “stílbútorokkal”, illetve egy-egy dizájn darabbal.